Descubre la costa brava!
Blijf op de hoogte en volg Wendy
01 April 2013 | Spanje, Gerona
Zoals de titel van dit reisverslag al verraad zijn we de costa brava nu echt aan het ontdekken. En wauw, wat is het hier mooi! Deze week hadden we paasvakantie en dus de tijd om weer wat mooie plekjes te bezoeken. Twee weekjes terug zijn Caroline en ik naar Figures geweest. Dit is een mooi plaatsje in de buurt, bekend omdat dit de geboorteplaats van Dali is, een bekende kunstenaar. Dali maakte surrealistische werken, zo zijn bv. zijn bijzonder gevormde klokken bekend en de eieren en gekke hoofden die je in veel werken terug ziet. We hebben het museum van de buitenkant bekeken en zijn door de stad gelopen. Ook zijn we nog over een gezellig marktje gelopen. Er was van alles te koop! Kaas, sieraden, droge worst en (lekkere) olijven. We besloten dan ook om wat olijven mee te nemen. Ik koos voor de pittige olijven en Caroline koos voor 2 andere soorten. Iets met knoflook en kruiden. Het nadeel was dat je de olijven niet kon proeven. Maar ach, we zijn allebei gek op olijven dus dat zal wel goed komen! Toen we even later neerstreken op een terrasje besloten we de olijven alvast te proeven. Eerst mijn pittige olijven en daarna die van Caroline. De pittige olijven waren erg pittig maar wel lekker! Daarna waren de olijven van Caroline aan de beurt. Deze waren een stuk minder lekker. Ze waren taai en hadden een erg aparte smaak. Jammer en een miskoop dus. Even later heeft Caroline nog nieuwe olijven gekocht bij een kraampje waar je ze wel kon proeven. Deze waren heerlijk!
Vorige week werden we uitgenodigd door een Spaanse jongen om op een feestje te komen waar veel Erasmusstudenten zouden komen. We besloten om met z'n allen te gaan, samen met het meisje uit Stockholm die we van school kenden. Eenmaal bij de flat aangekomen zagen we dat de meeste mensen al vertrokken waren of het punt stonden om weg te gaan. Schijnbaar had ik een kleine miscommunicatie gehad waardoor de eind en begintijd door elkaar waren gehaald. Uiteindelijk vertelden de mensen dat ze van plan waren om naar 'Pixel' te gaan. Een leuke discotheek die we al kenden. Hier zijn we met z'n allen heen gelopen en we kwamen al snel met de andere studenten aan de praat. De nationaliteiten liepen uiteen. Zo waren er Spaanse, Franse, Italiaanse mensen en iemand uit Oekraïne. En dan wij als Nederlands en het Zweedse meisje. Een internationaal gezelschap dus! Erg leuk! Het was erg gezellig in 'Pixel' en we werden meteen betrokken bij de andere studenten. Soms deden we plotseling mee in een groepsdans! Gek maar erg gezellig. Een gezellige avond dus!
Ook zijn we met Marleen en Neeltje naar Torroella de Montgri geweest waar we de berg El Montgri hebben beklommen. Een erg mooie maar zware tocht van zo'n 5 uur. Dit was overigens niet de bedoeling. De heenweg ging goed en we waren in ongeveer 3 kwartier boven aan de berg. Er lagen overal stenen en pad en berg waren soms moeilijk te onderscheiden maar we waren boven. Boven op de berg stond een mooi kasteel en deze hebben we dan ook even bekeken en we hebben foto's gemaakt. Na hier even te hebben uitgerust besloten we om weer verder te gaan. Het leek ons leuk via de andere kant van de berg er weer af te gaan zodat we niet dezelfde weg terug moesten. Ook zouden we dan al een stuk richting het strand lopen dus dat leek ons een goed plan. Toen we eenmaal op weg waren was het moeilijk om de goede weg te vinden. We liepen en liepen en kwamen uiteindelijk uit bij een pad dat waarschijnlijk naar L'Escala zou lopen. Dit pad zou zo'n 6 uur duren en was dus geen optie. Een andere weg vonden we echter ook niet en dus zat er maar 1 ding op. Weer dezelfde weg terug en richting het kasteel. Onze voeten begonnen ondertussen al aardig pijn te doen en het enige waar we nog aan konden denken was het strand. Toen we eenmaal bij het kasteel waren zagen we nog een ander pad aan de goede kant van de berg. Dit was volgens ons toch nog iets sneller en dus namen we dit pad. Maar naar een paar stappen bleek ook dit geen goede weg. Een paar Spanjaarden schreeuwden: 'What are you doing?'. Toch maar weer terug dan. Geen stap verder, 2 uur later, het water bijna op en ondertussen behoorlijk moe, besloten we dan tóch maar dezelfde weg terug te nemen. Waarschijnlijk wel de meest wijze les van de dag: 'Neem gewoon dezelfde weg terug!'. Ons gelukje kwam bij het busstation waar we een lift kregen naar het zo gewilde strand. Hier hebben we dan toch nog even kunnen genieten.
Afgelopen dinsdag zijn we meegenomen door Gisela, het Spaanse meisje waar we inmiddels veel mee omgaan. We kwam ons ophalen uit Girona met de auto, erg handig want zo konden we gemakkelijk alle mooie plekken bekijken. Als eerst zijn we naar Cadaques geweest. Een prachtig dorpje met alleen maar witte huizen. Dit is overigens ook een eis als je hier gaat wonen. We zijn een stukje langs de kust gewandeld en hebben lekker gerelaxt bij een steigertje aan het water. Daarna zijn we naar 'Cap de Creus' gegaan. Een mooi natuurgebied met een groot gebergte, veel ruig gevormde stenen en een mooie kust. We keken onze ogen uit! Daarna zijn we naar Roses gegaan, hier woont Gisela. Ook hier hebben we het strand natuurlijk eens goed uitgetest. Na een tijdje nam Gisela ons mee naar haar huis. Haar moeder had speciaal voor cake gemaakt. Deze smaakte erg goed en we kregen allemaal een stuk mee naar huis. Later op de avond hebben we met z'n allen gegeten in een Mexicaans restaurant. Een erg goede dag vol indrukken dus!
Gisteren zijn Caroline en ik naar Sant Feliu de Guixols geweest. Ook hier is de kust weer erg mooi en hebben we weer genoten. Nog eens een andere manier om Pasen te vieren. Vanmorgen hebben voor ons zelf een echt paasontbijtje gemaakt met natuurlijk eitjes, lekker beleg en matses.
Nou dat was het wel weer.
Tot het volgende reisverslag, wanneer ik waarschijnlijk al over de helft van dit grote avontuur ben. Het gaat veeel te snel!
Jullie nog een fijne tweede paasdag gewenst!
Liefs,
Wendy.
Ps: Laat eens een berichtje achter;)!
01 April 2013 - 14:05
Anne-Marèl:
Ik vind het echt super om te lezen dames. En leuk dat jullie ook veel uitstapjes maken :-)
Hele fijne Pasen voor jullie alle4!!!!
Liefs Anne -
01 April 2013 - 14:17
Lieps:
Leuk stuk! Kan me voorstellen dat zo'n toch vermoeiend is. Kan alleen de één april grap nog niet vinden in deze blog! ;) Have fun! Xx